Програмата за можност за градење на лидерство и развој BOLD (The Building Opportunities for Leadership and Development) им овозможува платена пракса на студенти кои се на додипломски студии, заинтересирани за бизнис кариера во технолошката индустрија и шанса за полно работно време во Google. Практикантите на BOLD учевствуваат и во насочени обуки и искуства и имаат можност да ги искористат предностите на програмите за учење и развој и системите за поддршка кои ги нуди Google.

 

Основни квалификации:

-       Студенти кои моментално се трета година на факултети за науки и уметности;

-       Студенти кои ќе бидат во можност да ја завршат програмата од 11 недели, со почеток во мај или јуни 2019 година;

-       Овластување за работа во Соединетите Американски Држави;

Претпочитани квалификации:

-       Аналитички вештини и интерес за превземање на деловни вештини;

-       Интерперсонални и организациски вештини, со способност да се водат во двосмислена околина;

-       Интерес за технологијата и бизнисот на Google.

Краен рок за пријавување: 12.11.2018 година

Повеќе информации околу праксата и начинот на аплицирање, може да добиете на следниот линк.

 

 

Leave a comment