Стипендии на универзитетот во Аделаид, Австралија

Универзитетот во Аделаид доделува целосни стипендии за истражувачки проекти за постдипломски студии.

Најдобри целосни стипендии кои ги доделуваат владите

Сите стипендии не се исти. Некои од стипендиите ги покриваат трошоците за школување, некои нудат грантови, некои ги покриваат само трошоците за живеење. Но има стипендии кои ги покриваат и трошоците за школување и за живеење.

Учете постдипломски студии за нутриционизам на еден од светски најдобрите медицински универзитети

Придружете се и вие на програмата за постдипломски студии за нутриционизам на Karolinska Institutet во Стокхолм, Шведска. Програмата е за есен, 2018 година.

Стипендии за магистерски студии на универзитетот во Твенте, Холандија

Стипендиитена Универзитетот во Твенте (UTS) се стипендии за одлични студенти од ЕУ / ЕЕА  земјите и замјите кои не се членки на ЕУ / ЕЕА.

ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА ИНЖЕНЕРИ

 

Оваа програма е достапна за дипломци од областа на машинското, електро, индустриско, производствено инженерство, или други.