Владата на Јапонија доделува стипендии за додипломски студии

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија (MEXT) нуди стипендии за странски студенти кои сакаат да студираат на јапонски универзитети како студенти на додипломски студии од Програмата за стипендии на јапонската влада (MEXT) за 2019 година.

ОКТА објавува конкурс за стипендии во вредност од 1.000 евра месечно

Компанијата ОКТА АД-Скопје заедно со Хеленик Петролеум Групацијата доделува стипендија за Постдипломски студии по нафтено инженерство на Факултетот за инженерство на минерални ресурси на Техничкиот универзитет на Крит (www.peteng-master.tuc.gr).  

Стипендии за постдипломски студии за применети јазици во Нов Зеланд

Проучувањето на јазикот, општеството и културата е основното знаење кое ги воведува луѓето во разбирањето на однесувањето на луѓето, човештвото и општеството во целина.

Стипендија за престој во германскиот Бундестаг

Министерството за образование и наука  информира дека во тек е конкурс за доделување на стипендија за престој во германскиот Бундестаг во траење од 5 месеци, односно од 1 март до 31 јули 2019 година.

Humboldt фондацијата доделува стипендии за постдокторски истражувања во Германија

Фондацијата Александар Хумболт секоја година доделува стипендии на истражувачите од странство кои сакаат да спроведат истражувања истражувачките институции во Германија.

Стипендии за учество на Летна школа 2018 во Република Чешка

Дали сакате да го поминете своето лето во Европа?

Целосни стипендии за постдипломски студии на LUISS Business School во Италија

LUISS Business School нуди до 10 стипендии за постдипломски студии за управување со ризик и осигурување, почнувајќи од 24 септември 2018 година.

Платени докторски студии на Универзитетот во Валенсија, Шпанија

Објавен е повик за платени докторски студии на универзитетот во Валенсија, Шпанија