Ова е тип на стипендија обезбедена за претежно италијански, ЕУ и меѓународни студенти кои се заинтересирани да учат постдипломски студии во Италија.

 

Оваа академска година, Универзитетот Тор Вергата (Tor Vergata University) обезбедува одредена делумна стипендија, за да им помогне на учениците со трошоците за студирање.

Каде: Универзитетот Тор Вергата во Рим, Италија

Националност: локални и меѓународни кандидати

Степен на програмата: Пстдипломски студииза финансии и банкарство

Износ на стипендијата:

1.950,44 евра за "локални" студенти;

2.852,71 € за студенти кои ќе патуваат (“commuter” students);

5.174,66 евра за "не-локални" студенти.

Кој може да аплицира:

За да се квалификувате, мора да аплицирате и да планирате да студирате еден од понудените курсеви:

-Курсеви според Министерскиот декрет бр. 509/1999 (по 2004 година)

-Курсеви според Министерскиот декрет бр. 270/2004 (по2010)

-Постдипломски курсеви

Како да аплицирате:

Ако сте заинтересирани да аплицирате за стипендиите Laziodisu, мора да аплицирате онлајн. Ве молиме започнете ја вашата апликација тука: www.laziodisu.it.

Напомена: За странски студенти: англиската верзија на Повикот за апликации и Водичот за апликација за академската година 2018-2019 сè уште не е достапна. Во меѓувреме, можете да ја разгледате апликацијата од периодот на пријавување за 2017 година, кој е достапен тука:Упатство за примена

Краен рок за аплицирање: 25-ти јули 2018 година.

За повеќе информации и за условите, посетете ја официјалната веб страна.

Leave a comment