IWC стипендиите се доделуваат за постдипломски студии.

 

Стипендиите на IWC-Ken Thiess (тип А) и стипендиите за IWC за постдипломски студии (тип Б) се престижни стипендии кои се доделуваат годишно на кандидати од висок калибар кои јасно покажуваат потенцијал да станат лидери на водостопанството. Тие може да студираат на IWC постипломските студии за интегрирано водостопанство (MIWM) на Грифит универзитетот (Griffith University).

Институција (и) на домаќин:Грифит Универзитет, Австралија

Ниво / Областа на студии:Постдипломски студии во интегрирано управување со водите (MIWM – Masters in Integrated Water Management)

Број на стипендии:До 2-3 за стипендии од тип А и 1 за стипендии од тип Б

Целна група:А - Идните лидери во водостопанството од приоритетните земји во Азија-Пацифик, Латинска Америка, Африка и Средниот Исток. Една од овие стипендии ќе биде резервирана и доделена на женски кандидат.

Б - Идни лидери во водостопанството од избрани земји во Северна Америка, Европа или Азија.

Стипендии / вклучување: А - Секоја стипендија се проценува на околу 92.645 австралиски долари и ќе ги покрие целосните школарини, трошоците за живот, повратен авионски билет до Австралија, надомест за студентски трошоци, студентска виза и здравствено осигурување во странство.

Б - Стипендијата се проценува на околу 52.500 австралиски долари и ќе ги покрие целосно школарините.

Подобност:

За да аплицираат за IWC магистерски стипендии, кандидатите мора да имаат најмалку две години професионално искуство (платена работа или волонтерско искуство) релевантни за програмата и да имаат завршено додипломски студии.

За да аплицирате за влез за програмата MIWM, проверете ја веб-страницата на Грифит за условите за влез за меѓународни кандидати.

Инструкции за апликација:

За да аплицирате, мора да го пополните онлајн формуларот до 1 август 2018 година.

Важно е да ја посетите официјалната веб-страница за да пристапите во формуларот за апликација и за детални информации за тоа како да аплицирате за оваа стипендија

Leave a comment