Нанџинг Универзитетот за аеронаутика и астронаутика (NUAA) е една од првите кинески научни и истражувачки институции во Воздухопловното Инженерство.

 

Се наоѓа во најбогатото и најразвитото подрачје во провинцијата Џијанг. Ние се стремиме да го спроведеме истражувачкиот и образовниот систем на светотско ниво. Речиси 60-годишната историја сведочи за напорите и извонредните достигнувања. Академијата и образованието во НУАА претставуваат силен капацитет меѓу сите универзитети во Кина. Таа има стекнато национален статус преку квалитетот на својата одлична истражувачка работа. Би сакале да истражите повеќе за NUAA и да успеете заедно со нас!

Со цел да се промовира меѓусебното разбирање, соработка и размена во различни области меѓу Кина и другите земји, кинеската влада постави серија програми за стипендии за спонзорирање на странски студенти, професори и научници за проучување и спроведување на истражувања во НУАА.

Ова е целосна стипендија за назначените кинески универзитети и одредени провинциски образовни канцеларии во специфични провинции или автономни региони за да регрутираат извонредни меѓународни студенти за постдипломски студии во Кина. Стипендијата еза постдипломски студии.

Рок на пријавување: 31 март 2018 година (веб-страница на ГСЦ) И 30 април 2018 година На веб-страницата на НУАА.

Апликации програми: постдипломски или докторски студии

Детали за целосно финансирани CSC стипендии:

 I. Времетраење.

Оваа стипендија само поддржува постдипломски студии за не повеќе од 3 академски години или докторски студии за не повеќе од 4 академски години. Стипендијата ги покрива трошоците за учење кинески јазик / подготвително учење, како што е наведено во Приемното писмо.

II. Подобност

1. Апликантите мора да бидат државјани на земја која не е Народна Република Кина и да бидат во добра здравствена состојба;

2. Барањата за степен и возраст на кандидатите се дека кандидатите мора да бидат:

- на возраст под 35 години при аплицирање за постипломските програми;

- на возраст под 40 години кога се пријавувате за докторските програми.

3. Апликантите не смеат да примаат други видови стипендии.

4. Апликантите треба да имаат добри академски перформанси и силен капацитет во научните истражувања.

5. Студентите кои моментално ја учат последната година од додипломските студии, исто така, можат да аплицираат, ако сметаат дека ќе дипломираат пред да се запишат на универзитетот за постипломските студии.

III. Документи за апликација за целосно финансирани CSC Стипендии

1. Формулар за аплицирање за кинески стипендии;

2. Диплома од постигнато највисоко образование заверена на нотар;

3. Академски записници;

4. Студија - план или предлог за истражување; (Ова треба да биде најмалку 800 зборови.)

5. Две препораки; Кандидатите треба да поднесат две препораки потпишани од професор или вонреден професор.

7. Образец за физички преглед на странци (фотокопија); (Ве молиме внимателно да го планирате вашиот распоред на физичкиот преглед бидејќи резултатот важи само за 6 месеци.)

8. Копија од важечки сертификат HSK (ако е достапна), TOEFL или IELTS; (Ако е применливо)

Документите на други јазици, освен кинески или англиски, мора да бидат прикачени со заверени кинески или англиски преводи. (Треба да поднесете две групи врзани документи). Документите за апликација нема да бидат вратени.

IV. Постапка за аплицирање за целосно финансирани CSC стипендии

1. Посетете и регистрирајте се во Информативниот систем на CGS (http://www.csc.edu.cn/laihua/или http://www.campuschina.org и кликнете "Апликација онлајн"). Пополнете го точниот број на агенцијата (бројот за NUAA е 10287);

2. Пополнете ја постапката за апликација на интернет во CGS Information System. Кандидатите се бара да изберат главна програма, ве молиме изберете ја соодветната дисциплина (за повеќе информации, ве молиме погледнете го овој линк: http://iao.nuaa.edu.cn/masters-taught-in-english.html)

3. Преземете ја пополнетата апликација за кинеската владина стипендија и отпечатете два примероци.

4. Аплицирајте онлајн од страната за онлајн апликација на NUAA https://studyatnuaa.org

Ве молиме да не ги испраќате документите по пошта, само од избраните студенти ќе се бара да ги испратат печатените документи по прелиминарната селекција.

5. Платете ја задолжителната неповратна такса од 75 американски долари. (Документите ќе бидат оценети само за оние кои успешно ги платиле надоместоците за апликација)

6. Избраните кандидати ќе бидат известени по електронска пошта, ве молиме проверете ја вашата е-пошта за време на месец април-јуни (зависи од конечниот резултат од CSC). Само по потврдувањето на избраниот кандидат, универзитетот ќе испрати известување за прием и други потребни документи за примена на студентска виза X1.

7. Стипендијата нема да биде резервирана ако барателот за стипендијата не може да се пријави пред крајниот рок за регистрација.

NUAA не обезбедува кинески владини стипендии за додипломски студии, ве молиме контактирајте ја кинеската амбасада во вашата земја за детали за CGS стипендијата за додипломски студии. За повеќе информации, ве молиме погледнете го следниот линк: http://www.csc.edu.cn/laihua

Забелешка:

Ве молиме, не праќајте печатени документи за апликација, освен ако тоа не е побарано од страна на Канцеларијата за постдипломски студии на НУАА.

Краен рок за аплицирање на веб-страницата на NUAA: 30 април, 2018 година

Најава за резултатите од стипендијата: Крај на мај, 2018 за (CSC и TSP стипендија)

Официјална веб-страница: http://ciee.nuaa.edu.cn/2018-csc/

Leave a comment