Универзитетот Ксиамен (Xiamen University China) доделува стипендии за додипломски, постдипломскии магистерски студии.

 

Самиот XMU нуди стипендии за докторски, постдипломски и додипломски кандидати.  Стипендиите ги покриваат трошоците за школарина (максимум 4 години за докторски програми, 2 или 3 години за постдиплосмки програми, 4 или 5 години за додипломски програми). Покрај тоа, XMU обезбедува месечни додатоци за трошоци за живеење за најдобрите студенти напостдипломски или докторски студии во согласност со стандардите на Кинеската влада за стипендии. Резултатите на студентите ќе се оценуваат секоја година, а само оние кои ќе го постигнат потребниот стандард ќе ја добијат својата стипендија за следната година.

Кој може да аплицира:

Апликантите не треба да бидат кинески државјани и треба да се со добро здравје.

Образовна позадина и возраст:

* Кандидатите за
додипломски студии мора да имаат диплома за завршено средно образование и да бидат на возраст под 25 години.

* Кандидатите за
постдипломски студии мора да имаат диплома од завршени додипломски студии и да бидат на возраст под 40 години.

* Кандидатите за докторски студии мора да имаат м
агистратура и да бидат на возраст под 45 години.

Академски
те програми за сите циклуси од студиите се на англиски или кинески јазик. Повеќе информации за студиските програми може да најдете на следниот линк.

Време на апликација:
1-ви февруари – 30-ти април, 2018 година

Постапки за апликација:

Кандидатите кои ги исполнуваат условитесе обврзани да направат онлајн апликација, а потоа да ја преземат и да го испечатат формуларот за апликација за меѓународни студенти генериран по успешната онлајн апликација; Апликантите да го пополнат и испечатат формуларот за аплицирање за XMU стипендија (кликнете за да го преземете формуларот);

Поднесување на документи за апликација:

Испратете ги по пошта до Канцеларијата за прием на XMU двата формулари и други потребни документи. Документите за пријавување треба да стигнат до Канцеларијата пред горенаведениот рок.

Информации за универзитетот:

Admissions Office of Xiamen University,Fujian Province, China 361005

тел: +86 (0)592 2184792 / 2188375   факс: +86 (0)592 218 0256

е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.       веб-странаhttp://admissions.xmu.edu.cn

Leave a comment