Владата на Русија има отворено конкурс за доделување на стипендии на руските универзитети за академската 2018/2019 година!

 

 

Конкурсот е отворен за граѓаните  на Република Македонија кои сакаат да студираат во Русија. Секоја година се доделуваат околу 15 000 стипендии за меѓународни студенти кои имаат можност да студираат на некој од петстотините универзитети во 80 градови во Русија. Потребно е да се регистрирате онлајн на следниот линк. Тука може да најдете повеќе информации за документите кои се потребни за запишување, како и условите. За термините и бројот на беспатните места ќе бидете информирани дополнително.

Leave a comment