Сега се достапни целосни стипендии на Универзитетот Jyvaskyla во Финска за оние коишто заинтересирани заисполнување на постдипломски програми во Финска. Стипендиите се достапни за сите студенти од сите националности.

 

Студентите треба да имаат додипломска диплома, релевантна на полето на едукација, и исто така треба да имаат добар просек.

Универзитетот Jyvaskyla е основан во 1863. Моментално на истиот се запишани околу 15.000 студенти на различни програми. Рангиран е на 4 позиција го големина на универзитети во Финска.

Услови за влез:

Студентите треба да имаат додипломска диплома, релевантна на полето на едукација, и исто така треба да имаат добар просек.

Студентот треба да има дипломирано до 17 јули 2018.

Стипендијата ги покрива сите трошоци за две академски години. Примањето на стипендијата во втората година зависи на прогресот кој го направил студентот во текот на првата академска година.

Повеќе информации околу повикот и начинот на аплицирање на следниот линк.

 

Краен рок за аплицирање: 10 јануари 2018

Leave a comment