Централниот Европски Универзитет нуди стипендии за интернационални студенти.

 

Сте се запрашале ли некогаш како е да студирате во навистина глобална заедница?

Рангиран на второто место на листата на најинтернационални универзитети во светот, овој универзитет успева да спои студенти од 115 земји со цел разменување на идеи во отворена и динамична заедница во Будимпешта.

Според листата  на Quacquarelli Symonds (QS), се наоѓа во топ 100 универзитети во светот, и истиот нуди како мастер така и докторски програми од светски ранг, и сето тоа со цел да се решат клучните прашања на 21ви век.

Покрај ова, универзитетот може да се пофали со истражувачко интензивна средина за учење .

Повеќе информации околу универзитетот, стипендиите и начинот на аплицирање на следниот линк

 

Краен рок на аплицирање: 01.02.2018

Leave a comment