Одделот за компјутерски науки на ЕТХ Цирих уницерзитетот  нуди студентски летни истражувачки стипендии за студенти од целиот свет.

 

Опис:

За стипендиите се конкурира секоја година, и за истите аплицираат голем број на кандидати со интерес за истражување.

ЕТХ Цирих е универзитет за наука, технологија, инженерство, и математика со седиште во градот Цирих, Швајцарија.

Доколку имате желба за аплицирање на оваа стипендија, треба да имате познавање од Англискиот јазик.

Отворен за: студенти околу светот;

Големина на стипендија:

-       околу ЕУР 1496.16 со цел покривање на трошоците за сместување и живеење;

-       трошоците за виза, како и патните прошоци се покриени;

-       подмирување на трошоците на почеток на програмата.

Повеќе информации околу повикот, стипендијата и начинот на аплицирање на следниот линк.

Краен рок за аплицирање: 31.12.2017

 

 

 

 

Leave a comment