Владата на Ирска се залага за поддршка и промовирање на едукации и повикува кандидати за меѓународните постдокторски стипендии за студенти за 2018-19 година, и за оваа програма ќе бидат разгледани само квалификувани лица.

 

Советот ги финансира Ирските владини постдокторски стипендии за одлични истражувачи во сите дисциплини и поттикнува на интердисциплинарни истражувања и ангажирање со претпријатија. Советот го олеснува развојот на кариерата на истражувачите преку финансирање на оние кои се во рана фаза од нивната истражувачка кариера со цел да се здружат со воспоставените истражувачки тимови кои имаат постигнато меѓународно признание за нивната работа.

Повеќе информации околу повикот, стипендијата и начинот на аплицирање на следниот линк.

 

Краен рок за аплицирање: 30.11.2017

Leave a comment