Учете постипломски студии на Радбаунд Универзитетот во Холандија.

 

Наставата се одвива на англиски јазик. Годишно се доделуваат околу 30 стипендии на факултетите за ликовна уметност, филозофија, теологија, социологија, природни и компјутерски науки, медицина и право.

Наставата започнува во септември 2018 година.

Стипендиите не се целосни и не ги покриваат трошоците за живеење.

Краен рок за пријавување е до 1 март 2018 година.

Повеќе информации за условите и програмата може да прочитате на следниот линк.

 

Leave a comment