NGO Schola Empirica од Прага, ве поканува на 15то издание на Prague Summer Schools.

 

Prague Summer School е седумдневна академска програма која е дизајнирана со цел да ги соедини на едно место сите млади (со завршено средно или факултетско образование) од различни култури и националности за да уживаат во нивниот летен одмор, во уникатна и културна средина, на малку поразличен и несекојдневен начин.

Во 2019 година, Prague Summer School ќе ги реализира следните курсеви:

-        Летна школа за кривично право и психологија

-        Летна школа за Европа во криза: Надеж и стравови за ЕУ

-        Летна школа за Кина: Светската суперсила: Мит или реалност?

-        Летна школа за развој, одржливост и глобализација

-        Летна школа за образование: иднината на училиштата

-        Летна школа за бихејвиорална економија и психологија.

Кога? – 29 Јуни – 6 Јули 2019

Каде? – Прага, Република Чешка

Доколку сакате да дознаете повеќе информации околу начинот на пријавување и темите на летните школи, посетете ја следната веб-страна.

Краен рок за аплицирање: 31 март 2019

Leave a comment