Ателје за цртање и сликање организира почетен курс за цртање и сликање. 

 

На овој почетен курс за цртање и сликање ќе се изучуваат основите на цртањето и сликањето, како и запознавање со основните ликовни елементи.

Ќе се работат техниките:
1. Цртање со молив и јаглен
2. Сув пастел
3. Сликање со акварел
4. Сликање со акрил на хартија или картон

Ќе се работи:
1. Мртва природа
2. Гипсан модел 
3. Работа по копија
4. Пејсаж

Еднаш неделно: Секоја среда од 18:30 до 20:30ч.
Курсот започнува од 06 – ти декември 2017 година и ќе трае до 28 – ми февруари 2018 година.
Еден час трае 120 мин.
Период: три месеци
Инструктор: Лара Ларсон, ликовен уметник
Цената на курсот е 1600ден. месечно со вклучени материјали (хартија, бои, четки, моливи, пастели, јаглен).
Локација: Илинденска 79/10 Скопје. (втора зграда од Министерство за одбрана)

Пријавување на фејбук страната или на телефон 076/530-080.

Leave a comment