Курс: Web Penetration Tester

Ако сакате да изградите кариера во сајбер безбедноста, нема подобро опција од тоа да научите како функционира и како да го користите пенетрациското тестирање. Со разбирање на слабостите и опасностите од структурата на вашата мрежа, ќе научите како да ги поправите овие празнини и да ја обезбедите мрежата од напади и пропусти.

Циклус предавања на популарни астрономски теми 2017

И оваа година, Скопско Астрономско Друштво организира Циклус предавања на популарни астрономски теми.

Бесплатна обука: Градење кариера во UX дизајн

Корисничкото искуство (UX) е кариера која нуди многу погодности. Успешните UX професионалци може да ја подобрат технологијата за истата да биде поефикасна, поефективна и повеќе задоволителна за оние кои ја употребуваат. Но, каде почнува кариерата во UX?

Бесплатна обука: Вовед во веб технологии

Го употребувате секој ден за трансакции на пари, за истражување, за пазарење и социјални медиуми, но, дали знаете како работи? Во овој курс, ќе ве запознаеме со технологијата која стои зад вебот, терминологијата и начинот на кој сите работи се вклопуваат за да овозможат веб сајтовите да работат.

Бесплатна обука: Вовед во веб дизајн

Дали сте нови во веб дизајнот? Почнете од тука. Во овој курс ќе ве запознаеме со основните концепти, алатки и патеки на учење за веб дизајн.

Бесплатни обуки за млади невработени лица до 29 години

Ве информираме дека имате можност да се вклучите во бесплатните обуки наменети за млади, невработени лица до 29 години, кои се спроведуваат преку Агенцијата за вработување на Република Македонија, а во рамки на постојната имплементација на проектот ,,Поддршка за вработување на млади“ финансиран од ЕУ, и тоа:

Semos едукација нуди програма за фотографија

Програмата за фотографија е наменета за сите љубители на фотографијата кои сакаат да ги унапредат своите знаења, искуства и вештини во оваа област.

Обука за продажни техники и вештини

*Како значително да ја зголемиѕр продажбата на вашите производи/услуги и да го скратите продажниот циклус?

*Како правилно да ги анализирате потребите на купувачите, нивниот профил, приеритети и мотиви?

*Како до база на лојални и задоволни купувачи и како да создадете дополнителна вредност за нив?  

*Како да ги надминете бариерите во продажбата, како да се справите со “тешки“ купувачи?

*Како успешно да преговарате, убедувате, влијаете и како да затворите продажба?