Настани

BOLD AWARDS – Најсмел млад победник

Bold Awards се во потрага по најсмел млад победник < 25.

Прв Индекс за младински развој во Македонија

На 18-ти декември 2018 година, во хотелот ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје, Коалицијата на младински организации СЕГА го промовираше првиот Извештај за 2018 година од Индексот за младински развој Македонија.

Одржана конференција во Риека, Хрватска на тема "Мултисекторски пристап за младите во ситуација на НЕЕТ"

На 10 и 11 декември, во Салата на Градското собрание во Риека, Хрватска се одржа финалниот мултипликаторски настан Конференција  на тема "Мултисекторски пристап кон младите во ситуацијата Неет и решенија за практични протоколи во работењето со младите од НЕЕТ" од проектот „Младинските Информативни центри по мерка на потребите на младите во НЕЕТ ситуација“. Настанот беше организиран од Регионалниот Младински информативен центар УМКИ во Риека, Хрватска.

Младински Совет Прилеп одржа конференција во Крушево за Промоција на Локалната Младинска стратегија

На 06 декември, 2018 година, се одржа Настан за Промоција на Локалната Младинска Стратегија во кафе пицерија Скар, во Крушево.

Натпревар за ученици во трета година средно – MultiTalent Quest 2018

AUBG MultiTalent Quest е уникатен меѓународен дво-круг натпревар

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАСТАНИ ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И КРЕАТОРИТЕ НА ПОЛИТИКИ ПОВРЗАНИ СО МЛАДИТЕ

Младинскиот културен центар – Битола во соработка со Фондација за Претприемачки сервис за млади објавува: