Анета

Анета

Светот според Оскар Вајлд

Светот според Оскар Вајлд

Интелигентен, ексцентричен, зајадлив и понекогаш дрзок. Ова се карактеристиките кои светот му ги припишува на познатиот ирски писател, поет и драматург Оскар Вајлд (1854-1900), а тој му ги припишува на светот. Во тоа ќе ве уверат и следните цитати на Ирецот, чие најпознато дело е неговиот единствен објавен роман „Сликата на Доријан Греј“.