Освојте дел од 30.000 евра за вашиот архитектонски предлог за теми од морето, вселената или покачување на нивото на морето.

 

Како Џулс Верн, Густав Ајфел, Артур К. Кларк, Жак Пикард, Жак Ив Кусто, Жак Ругери и така натаму, би сакале да ја ставите вашата страст, својот талент како творец, архитект, инженер или градител, заедно со вашите убедувања во служба на еволуцијата на нашето општество за поздрава врска меѓу човекот и земјата.

Архитекти, инженери и дизајнери учествуваат во развојот и изградбата на претстојниот свет на свое ниво.

Заедно, гледајќи подалеку, надвор од однапред претставени идеи и добро воспоставени концепти, овие претприемачи и креатори имаат моќ да создаваат нови правила и да предлагаат нови насоки: иновативни објекти и нови услови за живеење, правејќи простор за нови начини на движење и конзумирање на енергија, кои ке се спротистават на големите еколошки предизвици на нашата ера и другите што доаѓаат.

Повеќе информации за натпреварот прочитајте ОВДЕ.

 

Краен рок 19-ти ноември 2017 година.

Leave a comment