Натпревар: ОСЛОБОДИ ЈА ИДЕЈАТА

Преку глава ти е од општествените проблеми? Мислиш дека е залудно што и да направиш? Си се обидел ли воопшто? До кога стравот и несигурноста ќе ти ги потиснуваат идеите? Ослободи ја идејата и преземи акција!

Започна пријавувањето за полагањето на лекторски испит по македонски јазик

Советот за македонски јазик и Министерството за култура на Република Македонија ја известуваат јавноста дека сите заинтересирани за полагање на испитот за добивање лекторска лиценца по македонски јазик ќе може да се пријават за полагање на испитот од 1 до 10 мај 2018 година.

УНЕСКО и Јувентус организираат натпревар за фотографија

Фудбалот е еден од најпопуларните спортови на планетата.

МОН објавува јавен повик за запишување во Спортска Академија

Јавен повик за проверување на способностите за спортски вештини на учениците кај кои има интерес за запишување во Спортска Академија.

Конкурс: Short Film Festival “Gosfilm”

Почитувани млади, ве известуваме дека Советот на Mлади на Oпштина Гостивар отвара конкурс за краток филм во рамките на летната програма која е во план на Советот на Млади.

Конкурс за Фулбрајт студентската програма

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за учество во Фулбрајт студентската програма, наменета за визитинг студенти – истражувачи и магистерски студии во Соединетите Американски Држави, за академската 2019 – 2020 година.

Ромскиот образовен фонд (РЕФ) го објавува годишниот конкурс на РМУСП Програмата за стипендирање за 2018/2019 година

РМУСП стипендиите базирани на академски достигнувања се наменети за студенти Роми на додипломски, последипломски и докторски студии на државни и акредитирани универзитети во: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Унгарија, Косово, Македонија, Црна Гора, Романија, Србија, Словачка и Турција.

Награден конкурс од проектот „Мултикултурна повеќејазична дигитална библиотека“

Фондација Македоника, во соработка и со финансиска поддршка на ЦИВИКА МОБИЛИТАС, го објавува започнувањето на проектот „Мултикултурна повеќејазична дигитална библиотека“.