MNE е локална радио станица која емитува програма онлјан и на фм фрекфенција во Mulhouse, Франција.

 

Волонтерите ќе бидат опкружени со тим од локални волонтери и професионалци кои ќе им ја овозможат потребната техничка поддршка. Волонтерите треба да подготвуваат радио програми и да ги промовираат, да му помагаат на тимот за обуките организирани во училиштата, и да учествуваат во подготовка на вестите.

Потребно е основно познавање на француски јазик. Не е потребно претходно искуство со радио програми.

На волонтерите им е обезбедено сместување, како и месечен надоместок за храна и џепарлак во износ од 300 евра месечно.

Домаќин-организација е Tambour Battant. Проектот трае од мај 2018 до февруари 2019 година. Краен рок за пријавување е 01-ви април 2018 година.

Пријавете се со пополнување на апликациската форма.

Leave a comment