Отворен е ЕВС повик за  Örby, Шведска за период од јули 2018 до август 2019.

 

Центарот на нашиот проект е Агапе Хаус, ова е младинска заедница која започнала со работа во лето 2017 година и функционира во старите викари на организацијата.

Тука има потреба од шест млади возрасни луѓе, како Швеѓани, така и од други националности, да живеат заедно, а визијата за заедницата евикарите не е само да се користат за сместување, туку и да се отворена куќа неколку дена во неделата за многу млади луѓе во регионот. Младите кои живеат тука во Агапе ќе имаат важна улога во отворената куќа, каде што сите ќе бидат добредојдени да доаѓаат и да поминуваат време заедно, да делат храна, да играат игри и да зборуваат за сè. Младите што ќе дојдат тука, исто така, ќе бидат вклучени во нашите секојдневни активности и ќе помагаат со различните групи на луѓе и практичната работа заедно со вработените. Сакаме да го водиме проектот 12 месеци, поради поставувањата на нашите групи.

 

Повеќе информации за повикот, организацијата и начинот за аплицирање ќе најдете на следниот линк.

Краен рок за аплицирање: 01.12.2017

Сите заинтересирани за овој повик може да аплицираат со пополнување на апликацијата на следниот линк:

 

https://form.jotformeu.com/70112550622341

Leave a comment