Отворен е ЕВС повик за Хелсинки,Финска за период од декември 2017 до мај 2019.

 

EKOenergy е меѓународна непрофитна ознака за одржлива обновлива енергија.

Ние како организација бараме ЕВС волонтери кои би ни помогнале во 2018 година.

Ако сте особено заинтересирани за едно или повеќе од следниве прашања, дајте ни до знаење:

- Промотивна работа и вмрежување: промоција на обновливите извори на енергија воопшто и посебно промоција на нашата EKOenergy ознака. Ова значи дека треба да бидете во контакт со енергетските компании и со потрошувачите на енергија. (Главно преку телефон и преку Skype)

- Риби и реки екосистеми: работа на нашите хидроенергетски критериуми

- Распоред и дизајн: изработка на летоци, брошури, веб-страници ...

- Социјални медиуми

- ИТ и развој на веб страни: за да се помогне во понатамошниот развој на нашата веб-страница

Сите задачи се случуваат од нашата канцеларија во Хелсинки (Финската асоцијација за заштита на природата, Suomen luonnonsuojeluliitto е организацијата домаќин).

Волонтерите ќе соработуваат со околу 7-10 други волонтери, од 10 земји.

 

Повеќе информации за повикот, организацијата и начинот за аплицирање ќе најдете на следниот линк.

Краен рок за аплицирање: 31.10.2017

Сите заинтересирани за овој повик може да аплицираат со пополнување на апликацијата на следниот линк:

 

https://form.jotformeu.com/70112550622341

Leave a comment