Актуелни Информации (48)

Одржана конференција во Риека, Хрватска на тема "Мултисекторски пристап за младите во ситуација на НЕЕТ"

На 10 и 11 декември, во Салата на Градското собрание во Риека, Хрватска се одржа финалниот мултипликаторски настан Конференција  на тема "Мултисекторски пристап кон младите во ситуацијата Неет и решенија за практични протоколи во работењето со младите од НЕЕТ" од проектот „Младинските Информативни центри по мерка на потребите на младите во НЕЕТ ситуација“. Настанот беше организиран од Регионалниот Младински информативен центар УМКИ во Риека, Хрватска.

Imagine Europe натпревар за идеи– Твојата визија за Европа во 2050

Imagine Europe ги повикува сите (сите возрасти и националности) да ја претстават својата визија за Европа во 2050 година, во кратки пишанитекстови и видео снимки.

ПРВА НАЦИОНАЛНА МЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА: „ЗОШТО ЗАКОН ЗА МЛАДИ?“

Националниот младински совет на Македонија ве поканува на првата национална младинска конференција „Зошто Закон за млади во Р.М?“, која ќе се одржи на 20.12.2018 година, четврток, со почеток во 10:30 часот во хотел Холидеј Ин во Скопје.

Младински Совет Прилеп одржа конференција во Крушево за Промоција на Локалната Младинска стратегија

На 06 декември, 2018 година, се одржа Настан за Промоција на Локалната Младинска Стратегија во кафе пицерија Скар, во Крушево.

КОНФЕРЕНЦИЈА: ИНСТИТУЦИЈА… КАКО ТОА ГОРДО ЗВУЧИ!

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност има особена чест да Ве покани на годишната конференција под наслов „Институција… Како тоа гордо звучи!“.

Натпревар за ученици во трета година средно – MultiTalent Quest 2018

AUBG MultiTalent Quest е уникатен меѓународен дво-круг натпревар

Покана за учество на вебинар „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ “

Коалиција на младински организации СЕГА Ве поканува да учествувате на вебинар на тема „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ“.

Практични обуки за студенти

Академик продолжува да организира практични обуки со цел да им помогне на студентите по право да го надградат академското знаење и да им овозможи да се стекнат со практични вештини, со што ќе имаат подобра почетна позиција на пазарот на трудот.