Забава (229)

15 интересни музички факти

Елвис Присли за првпат се појавил на телевизија во 1956 година, во шоуто на браќата Дорси, каде што ги испеал песните Blue Suede Shoes и Heartbreak Hotel.

Прекрасно пријателство меѓу спасена лисица и спасено куче

Ова е прекрасна приказна за пријателство меѓу куче и мала лисица, која мисли дека е куче исто така.

Зошто потењето е добро за вас?

Најчесто сакаме да се преправаме дека не се потиме. Потењето е витална телесна функција која ја регулира температура на телото кога се издига над 98,6 степени целзиусови - процес на ладење што го одржува нашето тело (прегревањето може да биде фатално).

Но, тоа не е единствената причина за славење на потта. Овој многу измачен физиолошки процес доаѓа со мноштво здравствени придобивки, вклучувајќи го и чувањето на микробите во проверка и детоксикација на телото.

Значи, што точно е потта? И како го промовира здравјето?

Комбинации на тастатурата кои можат да ви го олеснат пишувањето

Низа на кликнувања со глувчето во замена со едноставно притискање на копче или две може да доведе до зголемување на вашата продуктивност. Се смета дека лицето кое троши 8 часа пред компјутер дневно може да изгуби 64 часа секоја година со користење на глувче наместо тастатура за повеќето задачи.

Храна што е безбедна за јадење дури и ноќе

За некои луѓе, јадењето во текот на ноќта е кошмар, а за некои - тоа е постојана причина за шеги.

Младите кои преживеале рак се борат да го замислат својот живот во иднина

Преживеаниот рак е огромно достигнување и олеснување. Отвара можности за во иднина, ја менува вашата перспектива за животот и може да биде мотивирачка. Сепак, многу луѓе се наоѓаат дезориентирани и збунети по успешното лекување на рак. Всушност, научниците од Универзитетот во Нов Јужен Велс откриле дека младите кои преживеале рак се изложени на поголем ризик од нарушувања во менталното здравје.

Google Translate сега ја знае разликата помеѓу Американски и Британски англиски, и други дијалекти

Апликацијата за iPhone на Google Translate сега вклучува неколку регионални опции за внесување и излез на говорот. Ова значи дека некој што ја користи апликацијата за да зборува англиски, на пример, не е заглавен слушајќи некој на стандарден американски англиски јазик.