Култура (89)

Премиера „Авантурите на Пинокио“

Во недела, на 23 декември 2018 година со почеток во 12 часот, во просториите на театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, премиерно ќе се одржи претставата „Авантурите на Пинокио“.

Хуманитарен Концерт - "Прилеп За Сара"

Во среда, 31октомври, со почеток во 19 часот ќе се одржи хуманитарен концерт за Сара.

Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу

Во петок, 26 октомври 2018 година со почеток од 19 часот, при ликовниот салон на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу.

Куклена претстава „Силјан Штркот“

Во недела, 28 октомври 2018 година, со почеток во 11 часот и со реприза во 13 часот, во кино Мис Стон во Прилеп, ќе се емитува куклената претстава „Силјан Штркот“.

Проекција на куси филмови – MакеДокс

На 26 октомври во 19 и 30, во кино Мис Стон во Прилеп ќе се одржи проекција на куси филмови – МакеДокс. Ќе бидат преоктирани пет куси филмови. Два од студентите на ФДУ и три од програмата Доконикулци ) на МАКЕДОКС.

Ретроспективна изложба од Коста Клифов

Од 26ти октомври од 18 и 30 часот до 7ми ноември, во ликовната галерија при НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена Ретроспективна изложба од Коста Клифов.

ДЛУП совреме(н) – изложба

Овој петок, 19ти Октомври во 18 часот, во Депото, холот и галеријата Аче при НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена изложбата ДЛУП Совреме(н).

Женска Утопија – Театар „Чин 4 Сцена 5“

Театар „Чин 4 Сцена 5“ и УАУ Европска Филмска, Театарска и Танцова академија – Скопје со особена гордост ве покануваат на изведбата на монодрамата „Женска Утопија“ според драмите на Јордан Плевнеш во адаптација, режија и изведба на Димитрина Мицкоска.