Настани

Покана за учество на вебинар „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ “

Коалиција на младински организации СЕГА Ве поканува да учествувате на вебинар на тема „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ“.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ПОДОБРА ИНТЕГРАЦИЈА НА НЕЕТ ГРУПАТА НА МЛАДИ

Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Концертот во чест на Тоше на 2. ноември во ВИП Арена „Борис Трајковски“

Големиот концерт во чест на Тоше Проески, кој беше пролонгиран ќе се одржи на 2 ноември, информира меѓународната фондација „Тодор Проески“. Овој настан е поддржан и од Министерството за култура, кое за неговото организирање издвои 5.000.000 денари.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАСТАНИ ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И КРЕАТОРИТЕ НА ПОЛИТИКИ ПОВРЗАНИ СО МЛАДИТЕ

Младинскиот културен центар – Битола во соработка со Фондација за Претприемачки сервис за млади објавува:

КАКО СИТЕ ЗАЕДНО ДО ПОЧИСТ СВЕТ СО ГЛОБАЛНИОТ ПРЕДИЗВИК IceBottleChallenge.org

На 15 септември на светскиот ден на чистењето, 2018 World Cleanup Day, кој се одржа низ цела Македонија со главен настан во Општина Кисела Вода, здружението за почист свет (BottleRecycle.org) Ботал рисајкл дот орг, во соработка со здружението Гоу Грин и Министертсвото за животна средина и просторно планирање, во првата фаза од акциониот план во делот за зголемување на свеста, го представи глобалниот предизвик, IceBottleChallenge.org со главна цел, преку играње, забава и награди, да ја зголеми свеста, особено кај најмладите, за проблемот со загадувањето на животната средина, со посебен нагласок на пластичните шишиња. (http://icebottlechallenge.org/news)