Обуки

Обука за Претприемачи (Стартап Обука)

На барање на огромен број студенти во Creative Hub повторно се организира обука за претприемачи.

Бесплатни обуки од СЕМОС ЕДУКАЦИЈА за невработени лица

Семос Едукација спроведува обуки за надградба на вештините на евидентираните невработени лица со минимиум завршено средно образование без разлика на возраста за следниве програмски пакети:

Бесплатен курс: Градење кариера во UX дизајн

Корисничкото искуство (UX) е кариера која нуди многу погодности. Успешните UX професионалци може да ја подобрат технологијата за истата да биде поефикасна, поефективна и повеќе задоволителна за оние кои ја употребуваат. Но, каде почнува кариерата во UX?

Бесплатен курс: Вовед во веб технологии

Го употребувате секој ден за трансакции на пари, за истражување, за пазарење и социјални медиуми, но, дали знаете како работи? Во овој курс, ќе ве запознаеме со технологијата која стои зад вебот, терминологијата и начинот на кој сите работи се вклопуваат за да овозможат веб сајтовите да работат.

Бесплатен курс: Вовед во веб дизајн

Дали сте нови во веб дизајнот? Почнете од тука. Во овој курс ќе ве запознаеме со основните концепти, алатки и патеки на учење за веб дизајн.

Повик за учесници за бесплатни онлајн курсеви

Здружение Центар за интеркултурен дијалог во соработка со партнерите од Србија, Албанија, Финска, Хрватска, Шпанија, Литванија и Косово објавува јавен повик за три бесплатни онлајн курсеви.