Актуелни Информации (41)

Вработување во Вивакс на позиција Инженер за одржување

Вивакс е македонска компанија која постои повеќе од 24 години и брои повеќе од 100 вработени. Постојаното вложување во модернизација на производствените процеси, ја прават една од најуспешните компании на Балканот, во полето на производство на овошни сокови.

Секој напредок и достигнат успех на компанијата е резултат на успешното функционирање на целиот тим, желбата за заедничка работа и позитивната енергија.

Вработување во Вивакс на позиција Инженер за автоматика

Вивакс е македонска компанија која постои повеќе од 24 години и брои повеќе од 100 вработени. Постојаното вложување во модернизација на производствените процеси, ја прават една од најуспешните компании на Балканот, во полето на производство на овошни сокови.

Секој напредок и достигнат успех на компанијата е резултат на успешното функционирање на целиот тим, желбата за заедничка работа и позитивната енергија.

Напредна обука за млади професионалци од ЦЕИ земјите-членки

Во контекст на Програмата за напредна обука за млади професионалци од ЦЕИ земјите-членки, ЦЕИ нуди три стипендии од 1.650 евра месечно во времетраење од 12 месеци.

Brainster вработува!

Тимот на Brainster е во потрага по искусен PHP Developer. Условите коишто треба да ги исполнувате:

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ ЛОКАЛЕН АКТИВИЗАМ ВО ВЕЛЕС МЛАДИНСКИ ЛОКАЛНИ ИНИЦИЈАТИВИ

Како млад човек од Велес, дали можеш да ги идентификуваш потребите на твоите врсници во општината? Потребна ти е мотивација и алатки за да ја направиш промената која сакаш да ја видиш?

Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? Да бидеш слушнат и да соработуваш заедно со возрасните?

Доколку одговорот е ДА – овој повик е токму за тебе!

BOLD AWARDS – Најсмел млад победник

Bold Awards се во потрага по најсмел млад победник < 25.

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високо образовни установи во Република Македонија за студиската 2018/2019 година

Врз основа на член 49 став 5 од Законот за студентскиот стандард (“Службен весник на Република Македонија“ бр. 15/13, 120/13, 41/14,146/15, 30/16, 178/16 и 64/18) и Решението за распишување на Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високо образовни установи во Република Македонија за студиската 2018/2019 година бр.23-15688/1 од 28.12.2018 година, Министерството за образование и наука, распишува

КОНКУРС

за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високо образовни установи во Република Македонија за студиската 2018/2019 година.

Отворен повик за лидери на GLOW & YMLP кампот 2019 !

YMCA Битола објавува повик за персонал за работа во камп и советници за обука.