Повеќето од нас се наоѓаат во непријатна ситуација обидувајќи се да комуницираат на странски јазик. Понекогаш тоа е смешно. Понекогаш тоа е срамно. А понекогаш и тоа е и вистинска катастрофа. Но, благодарение на новиот уред кој лесно се вклопува во увото, јазичната бариера може да биде минато.

Уредот се нарекува пилот систем, а Waverly Labs е компанијата која стои зад ова брилијантно решение. Истиот ќе биде пуштен во продажба во септември и ќе овозможи носителот да се разбере преку еден од неколкуте странски јазици во реално време, односно преку превод за во уво. 

Апликацијата која ќе ја инсталирате на вашиот смартфон ќе ви овозможи да ги менувате јазиците што сакате, а изборот вклучува англиски, француски, шпански и италијански.Овој практичен уред ќе се продава по цена од $ 129.

Доколку не го купите ви останува вториот избор. На луѓето со кои комуницирате да им зборувате многу бавно и многу гласно на англиски јазик. Среќно со вториот начин J

 

 

Погледнете на следното видео како звучи разговорот со превод во реално време


 

Leave a comment