Без разлика каков тип на кожа имате, еве десет основни навики и една од нив треба да ја практикувате секој ден. Одржувјќи ја кожата чиста и здрава може да направи да изгледате помлади отколку што навистина сте. Факт е дека за лицето е потребна дневна нега и третман. Овде ќе Ве советуваме како да ја третирате кожата и да го направите лицето поубаво од било кога.

 

1.    Најдобриот совет што некогаш би го добиле за кожата е никогаш да не легнувате да спиете со шминка.

2.    Нежно масирајте го лицето за да ја зголемите циркулацијата и да ги стимулирате мускулите.

3.    Држете ги рацете настрана од лицето во текот на денот.

4.    Никогаш не ги притискајте мозолчињата.

5.    Чувајте го кремот за лице во фрижидерот.

6.    Користете природни продукти за третманите за лице.

7.    Хидрирајте ја кожата со кокосово масло.

8.    Чистете го телефонот секој денза да ги уништете бактериите и да го заштитете лицето.

9.    Одделете ги крпите за лице и коса.

10.  Бидете внимателни при користење на продукти за коса, тие може да ја оштетат и иритираат кожата.

11.  Менувајте ги навлаките на Вашата перница што е можно почесто.

12.  Користете органски производи.

13.  Пијте многу вода.

14.  Често правете пилинг за да ги отстранете мртвите клетки и хидрирајте ја кожата на лицето.

15.  Мијте го лицето со ладна вода.

16.  Користете третмани за лице со чаеви.

17.  Хидрирајте ја кожата дневно.

18.  Консумирајте витамини и минерали да ја одржувате кожата здрава.

Leave a comment