Дали некогаш сте се запрашале зошто не можете да го почувствувате мирисот на парфемот кој го нанесовте утрото? Можеби затоа што не сте нанаеле парфем. Најверојатно сте нанеле тоалетна вода, колонска вода или друг тип на мирис.

Овие спрејови содржат различна концентрација на мирисно масло разложено во вода или алкохол.  Мирисите со поголема количина на масло се појаки, поскапи и траат подолго време. Дури и најпроникливиот купувач може да не знае да се одлучи меѓу парфем и тоалетна вода кога избира на полицата цо шишенца на Шанел 5 – или пак да не знае да ја препознае разликата.

Ако преферирате да мирисате како неколку рози, наместо како цело поле цветови корисно е да ја знаете разликата  меѓу парфем, тоалетна вода, колонска вода и спреј кога купувате нов мирис. Неодамна е изработен овој график на кој е претставена јачината на мирисите и колку долго траат. Графикот може да го користете како водич за да го купите совршениот производ за вас.

Leave a comment