Во CIVICUS фокусот е едноставен: да се зајакне акцијата на граѓанското општество и граѓаните за поправеден, сеопфатен и одржлив свет. Тие го прават тоа со одбрана на граѓанските слободи и демократските вредности; зајакнување на моќта на луѓето да организираат, мобилизираат и да дејствуваат; и зајакнување на поодговорно, ефективно и иновативно граѓанско општество.

 

Тие се обидуваат да ги бранат граѓанските слободи и да овозможат учество на граѓанското општество во донесувањето одлуки. Се стремат да промовираат исклучени гласови, особено од Глобалниот југ, и имаат растечки сојуз на повеќе од 4000 членови во повеќе од 175 земји.

CIVICUS бара млад, динамичен и организиран практикант за координација на Младинското собрание во 2019 година и за вклучување на младинската заедница на CIVICUS онлајн и за време на настанот.

Праксата се очекува да се одржи во период од 6 месеци почнувајќи од 15 ноември 2018 до 15 април 2018 година.

Кој може да аплицира:

Неопходно:

-        Диплома или еквивалент во меѓународниот развој, политика, меѓународни односи, општествени науки или комуникации;

-        Силно разбирање на улогата на граѓанското општество и акцијата на граѓаните;

-        Одлично познавање на социјалните медиуми и градење на онлајн заедницата;

-        Некои претходни искуства во градењето и управувањето со односите;

-        Некои претходни искуства во комуникација, планирање и / или управување со настани;

-        Добри организациски вештини и внимавање на детали;

-        Одлични писмени и вербални комуникациски вештини;

-        Добро познавање на англиски јазик;

-        Одлично познавање на интернет, како и владеење во MS Office (Word, Excel, PowerPoint).

Краен рок за аплицирање: 26.10.2019 година.

Повеќе информации на следниот линк.

Leave a comment