Houens Odde Spejdercenter е најголемиот извиднички центар во Северна Европа. Таа е во сопственост на KFUM-Spjderne i Danmark - најголемата асоцијација на извидници во Данска.

ОПИС НА ПРОЕКТОТ
Тука центарот обезбедува активности, храна и сместување за купувачи на обука, кампови или конференции. Гостите во центарот доаѓаат од училишта, детски градини и извиднички групи. Секоја година центарот има околу 30.000 гости преку ноќ на оваа сметка. Ние исто така обезбедуваме активности, храна, сместување и објекти за компании на обука или конференција. Волонтерите ќе бидат дел од персоналот за мешање меѓу данскиот и меѓународниот постојан и доброволен персонал. Во нашиот извиднички центар волонтерите ќе вршат секаква практична работа во тимови и соработка со други млади луѓе од различни култури и земји. Им ќе им биде дадена можност да вршат активности за извидници на извиднички кампови и извиднички настани, и ќе им биде дадена можност да прават активности за тимбилизирање за не-извидници во нашиот центар.
СМЕСТУВАЊЕ, ХРАНА И ТРАНСПОРТНИ АРАНЖМАНИ
Волонтерите престојуваат во центарот во волонтерски стан. Постојат 6 волонтери. Имате своја соба, но ја делите дневната соба и кујната со другите волонтери. Центарот обезбедува храна и транспорт.
ОБУКА ЗА ВРЕМЕ НА ПРОЕКТОТ
Постојаниот персонал и доброволниот персонал ќе обезбедат обука за сите работни места и задачи. Ќе биде извршена евалуација со Координаторот на ЕВС, вработените и волонтерите. Ќе има средба за планирање, по 2 неделно, каде што работата ќе се планира и подели помеѓу волонтерите. Тука ќе се одржи и вовед во работата. За време на ручекот ќе се дискутира и работата на денот, за да може да побарате помош доколку е потребно.
ВОЛОНТЕРСКИ ПРОФИЛ
Сакате да работите надвор од целата година. Не треба однапред да имате практични вештини, но сакате да научите нови вештини и да бидете подготвени да излезете од вашата зона на удобност. Вие сте заинтересирани да работите во разузнавачка атмосфера, но немате разузнавач. Вие сте љубопитни за другите култури и начин на живеење, и се флексибилни, отворени, сакаат да се обидат да бидат инструктор, како практична работа. Имаат возачка дозвола не е задолжителна, но добра работа што треба да ја имате, бидејќи ќе живеете на село. Да може да зборува англиски.
Тема на проектот: Environment and natural protection, Education and training, Physical education and sport
Место: Houens Odde 14-20, 6000 Kolding
Организација - домаќин: Houens Odde Spejdercenter
Времетраење на проектот: Една година
Период: Од 01/07/2019до 30/06/2020
Краен рок за аплицирање: 30/11/2018
Начин на аплицирање:
Доколку сте заинтересирани да бидете ЕВС волонтер на овој проект испратете Ваша биографија во
PDF формат, како и мотивационо писмо на англиски јазик тука.   

Leave a comment