За проектот:
Да се ​​прилагодат на вештините и ентузијазмот на волонтерите
1. Работа во канцеларија - стекнување и подобрување на компјутерските вештини, примена и подобрување на познавањето на англискиот јазик, запознавање со секојдневни дела како што се копирање, пошта, сортирање материјали и библиотека, чистење на канцеларијата.
2. Работа со младински групи во средните училишта во Бургас. Бугарските училишта имаат младински групи кои се занимаваат со пишување учебници, претставници на училиштата и работилници за спорт и култура. Ќе се обидеме да контактираме и да работиме со групи кои работат во рамките на проектот "Успех" на теми како граѓански ангажман, образование и волонтерство.
Оние демократски форми на невработеност се поддржани не само од училишта, туку и од структури за образование надвор од училиштето, како што е Макензи. Во оваа активност од него, волонтерот ќе помогне во комуникацијата помеѓу нашето здружение и различните училишта во регионот.
3. Учество во подготовката, спроведувањето и евалуацијата на семинарите на Макензи.

СМЕСТУВАЊЕ, ХРАНА И ТРАНСПОРТСКИ АРАНЖМАНИ.
Волонтерите живеат во заедничка просторија во волонтерите на ЕВС во центарот на градот (адреса: Цар Самуил 55, Бургас) 10 мин. Пешачење од железничката станица Бургас и 10 мин од главниот плоштад и пешачки улици. Куќата е опремена со сите капацитети: 2 спални и две тераси, кујна, бања, машина за перење, ТВ и таму е исто така Wi-Fi интернет конекција. Ние ќе обезбедиме постелнина, перница и ќебиња, но треба да го носите вашиот сопствен лаптоп. Секојдневно се обезбедуваат пари за храна и биле покриени за локален превоз.

ОБУКИ ЗА ВРЕМЕ НА ПРОЕКТОТ
За време на проектот, волонтерите ќе научат како да користат Moodle и ќе се спроведува обука за олеснување на семинарите.

ВОЛОНТЕРСКИ ПРОФИЛ
Да бидат желни да работат и да бидат ентузијасти за спроведување на задачите од различни видови.
Подготвен да биде ангажиран во нешто ново.
Имаат основни познавања на англиски јазик.

Место: Бургас, Бугарија

Организација - домаќин: ASSOCIATION MACKENZIE

Времетраење на проектот: 9 месеци

Период: 16/05/2019 до 12/07/2019

Краен рок за аплицирање: Нема краен рок на аплицирање

Начин на аплицирање:
Доколку сте заинтересирани да бидете ЕВС волонтер на овој проект испратете Ваша биографија во PDF формат, како и мотивационо писмо на англиски јазик на тука. 

Leave a comment