Овоj проект веќе е започнат на 4-ти март.

BG Be Active Association бара млад човек (18 до 29 години) да биде нашиот следен волонтер на ЕВС. За нашиот нов проект, ќе имаме 3 млади луѓе за позицијата на Младински офицери.

Активностите на волонтерите ќе бидат дел од кампањата NowWeMOVE во Бугарија, која BG Be Active е координирана на национално ниво во изминатите 5 години. Активностите ќе бидат исто така поврзани со нашата нова иницијатива The_Spot -. Во 2017 година, BG Be Active ја менаџира имплементацијата на првата од нејзината национална иницијатива за креирање плакети The_Spot. Проектот има за цел физичко реновирање на 10 специфични јавни места во 10 различни градови, со фокус на вклучување на младите во процесот, користејќи приод за креирање плакети. Проектот "Спот" е заеднички напор помеѓу повеќе локални партнери, вклучително младински НВО, општини, локална младинска група, како и локални заедници.

СМЕСТУВАЊЕ, ХРАНА И ТРАНСПОРТНИ АРАНЖМАНИ

- Сместувањето ќе биде покриено со проектот. Ние се обидуваме да обезбедиме еднокреветни спални за нашите волонтери.
- Транспорт до и од Бугарија ќе биде покриен според буџетот на проектот, врз основа на ЕУ калкулатор на далечина -, на пр. 275 евра за растојание помеѓу 500 и 2000 км
- Локалниот транспорт ќе биде покриен со проектот.
- Волонтерите ќе добијат, врз основа на проектниот грант - 90 евра месечно за џепарлак и дополнителен износ за храна (150 евра)

ОБУКИ ЗА ВРЕМЕ НА ПРОЕКТОТ

Обука “on arrival”, обезбедена од национална агенција
Курс по бугарски јазик
Средно обука за евалуација
Дополнителни обуки во зависност од нашите тековни активности и проекти на ЕУ - младинско претприемништво преку спорт, едукација преку спорт итн.


ВОЛОНТЕРСКИ ПРОФИЛ
Ние ги бараме мотивираните млади луѓе кои веруваат во важноста на физичката активност за здравје и благосостојба. Младата личност треба да биде заинтересирана за учење на бугарски јазик и отворена за комуникација со Бугарите. Би сакале да имаме луѓе кои се подготвени да научат од нас и нашето искуство и да го споделат своето искуство. За нас е важно младите да бидат отворени за различен национален контекст - бугарската култура во комуникацијата и работната средина.
Наjподобните кандидати за доброволци би билекои са заинтересирани во комуникацијата, социјалните медиуми, изработката и уредувањето на фото и видео.

КАКО ДА АПЛИЦИРАТЕ
Испратете ни е-пошта со Вашето CV и со писмо до 16/03/2018 до крајот на денот. Ние ќе поминат низ сите апликации и ќе контактираме со оние кои се во потесен избор за интервјуа со Skype, од 19/03/2018. Ве молиме, подготвивте контакти на вашата испраќачка организација, за да можеме да го пополниме рокот.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ
Погледнете повеќе информаци
jа за оваа можност за ЕВС тука.

Можете да дознаете повеќе за BG Be Active на нашата веб-страница - www.bgbeactive.org. Ве молиме користете ја функцијата Google Translate за да ја видите на англиски или на друг јазик.

Англискиот јазик е потребен за процесот на апликација, за некои од активностите и за сите обуки.

Место: ПЛОВДИВ, Бугарија
Организација - домаќин:BG BYDI AKTIVEN
Времетраење на проектот:11 месеци
Период: Од 04/03/2018 до 28/02/2019
Краен рок за аплицирање: Нема краен рок за аплицирање
Начин на аплицирање:
Доколку сте заинтересирани за овoj проект, ве молиме прочитајте ги линковите погоре за процедурите на аплицирање и целосниот текст со информации за проектот.


Leave a comment