На храната ѝ се потребни 7 секунди за да стигне од устата до стомакот.

Просечен маж губи околу 40 влакна дневно, жената пак 70.

На човечкото тело му се потребни од 1000 до 1500 калории дневно само за нормално функционирање (дишење, варење на храната, спиење…)

За да направите само еден чекор, активирате 200 мускули.

Срцето на жената чука побрзо отколку на мажот

Палците на вашите раце се долги колку и вашиот нос.

Секојдневно телото на возрасен човек, создава нови 300 милијарди клетки.

Во просек, вдишуваме 23 000 пати дневно.

Секој човек има уникатен отпечаток од јазикот.

Во човечкото тело има доволно железо за да се направи една мала шајка.

Во една година, срцето ни отчукува 40 милиони пати.

Кога киваме сите органски функции застануваат, дури и срцето престанува да чука.

Leave a comment