Роботот „Атлас“ создаден од компанијата Boston Dynamics научил да прави салто наназад и да скока.

 

„Атлас“ со леснотија ги совладува препреките, а сега може да изведува акробатски трикови.

 

На YouTube е објавено видео кадешто се прикажани „вештините“ од Атлас. Видеото може да го погледнете на следниот линк.

Leave a comment