Третиот Балкански Младински Форум се одржа од 18ти до 21ви октомври во Косово.

На настанот присуствуваа 70 учесници од 5 балкански земји и 7 ЛДА, заедно со АЛДА Скопје.

 

Темата на настанот беше „Културно учество“ и на истата разговараа претставници од Македонија, Косово, Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора. За време на форумот беа презентирани првичните наоди и резултатите од компаративната студија на истата тема.

 

Балканскиот младински форум се организира секоја година во рамки на Балканската регионална платформа за учество и дијалог на младите. Претставници на младински организации, граѓански организации и локални власти имаа можност да разговараат на тема „Културно учество“ со претставници од Општина Пеќ. По посетата на Општина Пеќ, следеа панел дискусии, работилници и дебати.

 

Проектот „Балканска регионална платформа за младинско учество и дијалог“ е координиран од АЛДА и реализиран заедно со 7 ЛДА од Западен Балкан и АЛДА Скопје. Проектот е финансиран од Европската Унија.

 

Повеќе слики од настанок може да најдете на следниот линк. 

1514 comments

Leave a comment