Ако пишувате со десната рака, ќе настојувате да ја џвакате храната на десната страна. Ако пишувате со лева рака, ќе настојувате да ја џвакате храната на вашата левата страна.

 

Ако престанете да бидете жедни, треба да пиете повеќе вода. Кога човечкото тело е дехидрирано, механизмот за жед се исклучува.

Гума за џвакање додека подготвувате кромид ќе ве спречи да плачете.

Лушпите од банани може да се користат за чистење на кожени чевли.

Титаник беше првиот брод кој го користеше СОС сигналот.

Зеницата на окото се проширува дури 45 проценти кога гледаме нешто пријатно.

Звукот што го слушаме кога поставуваме школка веднаш до нашето уво, не е океанот, туку звукот на крвта што струи низ вените во увото.

Лилјаците секогаш тргнуваат лево кога излегуваат од една пештера.

Ладните тушеви се всушност повеќе здрави и корисни од топлите.

Машките кошули ги имаат копчињата десно, но женските кошули ги имаат копчињата од левата страна.

Сината боја има смирувачки ефект. Тоа предизвикува мозокот да ослободи смирувачки хормони.

Секој пат кога ќе кивнете некои од мозочните клетки умираат.

Кога нилските коњи се вознемирени, потта им станува црвена.

Google е всушност општото име за број со милион нули.

Има 1710 чекори до врвот на Ајфеловата кула.

Човечката коса и ноктите продолжуваат да растат по смртта.

Потребни се околу 20 секунди за црвените крвни клетки да го заокружат целото тело.

Единствениот дел од телото што нема снабдување со крв е рожницата во окото. Потребно е кислород директно од воздухот.

Во повеќето реклами за часовници, времето прикажано на часовникот е 10:10 часот, бидејќи изгледа како часовникот да се смее.

Просечниот човек се смее 13 пати на ден.

Дали ги знаете имињата на трите мудреци мајмуни? Тие се: Мизару (не гледај зло), Миказару (Не слушај зло), и Мазару (не кажувај зло).

Жените трепкаат речиси двојно повеќе од мажите.

Германските овчари ги касаат луѓето повеќе од било која друга раса на кучиња.

Ако статуата во паркот со човек на коњ има две предни нозе во воздухот, лицето загинало во битка; ако коњот има една предна нога во воздухот, лицето загинало како резултат на рани добиени во битка; ако коњот ги има сите четири нозе на земја, лицето починало од природна смрт.

Leave a comment