Бананите се едно од најпопуларните овошја периодов. Дури и тие кои не се големи љубители на банана понекогаш ги јадат.

 

И покрај тоа што ги сакаме бананите, влакната од внатрешноста на ова овошје секогаш ги фрламе. Знаете ли дека и влакната на бананата се јадат, вели николас Д. Гилит, експерт за анорганска хемија и директор на институт за храна. Влакната содржат различни хранливи состојки, односно бананата не е толку хранлива ако го јадиме само плодот, без влакната.

1341 comments

 • rofbeirm rofbeirm 15 Dec 2017

  buy cialis
  cialis pills online pharmacy
  http://calismdmrxonline.com.com
  how much is cialis pills shop
  buy cialis online

  Reply
 • Williamwibly Williamwibly 15 Dec 2017

  price of viagra at superdrug
  viagra without prescription
  buying generic viagra in canada
  viagra without a doctor prescription
  viagra cheaper prescription
  viagra without prescription
  generic viagra gel sildenafil citrate gel
  viagra ohne rezept aus deutschland
  buy viagra western australia

  Reply
 • EdwinVex EdwinVex 15 Dec 2017

  safe places to buy viagra online
  viagra without prescription
  viagra generico mastercard
  viagra without prescription
  sildenafil citrate 100mg female
  viagra ohne rezept aus deutschland
  viagra cialis best price
  viagra without a doctor prescription
  viagra generic release date

  Reply

Leave a comment