На ден 28.06.2017 година во просториите на Младински информативен центар „ИНФО СЕГА“ Кавадарци  се одржа кретивна и едукативна работилница која е дел од летната креативна школа.

Креативните и едукативните игри овојпат ги одбиравме по желба на децата кои учествуваа на работилницата. Изработувавме маски (животни) за маскирање на лицето, цртавме цртежи на тема „Лето“, со нашиот волонтер Ерди Дениз преку игри вежбавме англиски јазик, учевме географија преку играта „Брза географија“ и многу други игри.
Работилницата траеше целиот ден и учествуваа 15 дечиња.

Фотографиите од работилницата можете да ги погледнете ОВДЕ.

1246 comments

Leave a comment