На 01.06.2017 година во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ во Прилеп се реализираше првата работилница за електронско младинско учество овозможено од “OPIN” алатката, која претставува европска платформа преку која младите ќе имаат можност електронски да ги испратат своите барања, идеи или предлози, да извршат избор преку електронско гласање во зависност од намената или пак да направат „бура на идеи“ за да ги видат потребите од своите соученици.

 

Оваа прва активност, на која присуствуваа 20 учесници, е една од предвидените активности на проектот “Youth in e-participation” кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА во сите средни училишта од Прилеп. Целта на проектот е да го зголеми младинското електронско учество во процесот на донесување на одлуки, кај младите од 15 до 29 години,во Општина Прилеп.

На оваа работилница, учесниците имаа можност да научат што претставува младинско учество и електронско младинско учество, што претставува OPIN платформата и како може да се користи, кои придобивките од младинското учество и користењето на оваа алатака, и имаа можност да работат во групи со цел да ги искажат заеднички своите идеи и барања.

          

377 comments

 • Vbsfynsleeda Vbsfynsleeda 15 Dec 2017

  http://viagraonszb.com/
  viagra and high blood pressure
  [url=http://viagraonszb.com/]buy viagra online[/url]
  viagra brand 100 mg 4 pill
  generic viagra

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 15 Dec 2017

  buy viagra online california
  viagra without prescription
  can i buy viagra from tesco
  viagra without a doctor prescription
  osta viagra online
  viagra ohne rezept aus deutschland
  generic viagra webmd
  viagra without prescription
  buying viagra online risks

  Reply
 • WilliamFlest WilliamFlest 15 Dec 2017

  werking viagra 100mg
  viagra without a doctor prescription
  generico de viagra en farmacias
  viagra without prescription
  buying viagra online from canada
  viagra no script
  price of sildenafil citrate in india
  viagra no prescription
  lawyers take viagra they get taller

  Reply

Leave a comment