Важно е човек да ја знае крвната група бидејќи таа може да ни каже на кои болести сме склони, но и како да се соочиме со стресот и како најдобро да се ослободиме од него.

Научно е докажано дека луѓето со крвна група А најлошо го поднесуваат стресот, а причината позади тоа е високото ниво на кортизол во крвта, хормон одговорен за чувство на стрес, што значи дека се повеќе подложни на стрес од луѓето со други крвни групи.


Физичката активност е одличен начин за ослободување од стресот, а на луѓето со крвна група А им се препорачуваат физички активности како таи-чи и јога кои го намалуваат нивото на кортизол.

Луѓето кои имаат крвна група 0 најдобро ги поднесуваат стресните ситуации, но исто така потребна им е помош од телото да го исфрлат хормонот кортизол. Во тоа најмногу ќе им помогнат енергичните вежби кои експресно ќе го отстранат чувството на стрес.

Кај луѓето со крвна група Б, најмногу одговара јогата и другите поблаги форми на вежби, додека поединците со крвна група АБ најдобро функционираат кога нивната дневна рутина е под рамнотежа, без преголеми осцилации на чувство на стрес.

550 comments

 • WilliamFlest WilliamFlest 15 Dec 2017

  can you take more than 100mg viagra
  viagra without prescription
  viagra buy greece
  viagra without a doctor prescription
  the generic name for viagra
  viagra no prescription
  how much does viagra cost online
  viagra without a doctor prescription
  get viagra locally

  Reply
 • LanceTap LanceTap 15 Dec 2017

  is it safe to take 200mg of viagra
  viagra without a doctor prescription
  viagra 25 mg posologie
  viagra without a doctor prescription
  generic soft viagra online
  viagra no script
  generic viagra walmart pharmacy
  viagra ohne rezept aus deutschland
  cheapest viagra online in uk

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 15 Dec 2017

  viagra price in toronto
  viagra without prescription
  how to get viagra from boots
  viagra without a doctor prescription
  viagra price in kuwait
  viagra no script
  venta de viagra online argentina
  viagra no script
  viagra best place buy online

  Reply

Leave a comment