Математичари ентузијасти откриле нешто чудно кога станува збор за бројот 998.001.Ако го поделите бројот 1 со 998.001, добиениот децимален број на речиси секоја трета децимала ќе се добијат речиси сите трицифрени броеви. Решението изгледа вака: 0.000001002003004005006... и така натаму. Сепак, еден трицифрен број е скокнат. Погледнете го видеото за да ви стане појасно.

Leave a comment