На 01.09.2016 година во ИНФО СЕГА Прилеп пристигнаа тројца нови волонтери од Франција во рамките на проектот „Француско – Македонски културен клуб“ одобрен од програмата Еразмус +. Волонтерите Сеабастијан,  Мејди и Батист ќе работат во канцелариите на ИНФО СЕГА Прилеп и ќе спроведуваат различни активности и работилници за деца поврзани со Француската култура и јазик по средните и основните училишта во Прилеп.

 

Ве покануваме да се приклучите кон активностите, да си го подобрите Францускиот јазик и да ги запознаете!

 

На 01.09.2016 година во ИНФО СЕГА Прилеп пристигнаа тројца нови волонтери од Франција во рамките на проектот „Француско – Македонски културен клуб“ одобрен од програмата Еразмус +. Волонтерите Сеабастијан,  Мејди и Батист ќе работат во канцелариите на ИНФО СЕГА Прилеп и ќе спроведуваат различни активности и работилници за деца поврзани со Француската култура и јазик по средните и основните училишта во Прилеп.

 

Ве покануваме да се приклучите кон активностите, да си го подобрите Францускиот јазик и да ги запознаете!

 

539 comments

Leave a comment