Идејата за првпат беше предложена на 19-от меѓународнен саем за  висока технологија во Кина- Пекинг во Мај 2016.

И покрај тоа што програмерите имаа изготвено само еден минијатурен модел, програмерите Jinchuang Corp рекоа дека би можеле да имаат ваков автобус готов до август. Верни на зборот, го тестираа автобусот на 02 Август 2016 на 300 метри од пругата. Фактот дека го направија автобусот - и тоа во толку краток временски период - е доволно импресивен за нас.

Програмерите велат дека е потребна една година за автобусот целосно да се заврши.

  

 

 

2661 comments

Leave a comment