Mинистерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за доделување стипендии за учество на 55-тата Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 4 август до 24 август 2019 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот Коменски во Братислава.

 

Повеќе информации можат да се обезбедат на следниот линк.

Апликациите можат да се поднесат во периодот од 15 март до 15 мај 2019 година, при што мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка.

Leave a comment