Ова е вашата шанса да се придружите на првиот форум за заштита на животните предводен од младите, фокусиран на изнаоѓање решенија за прашањата за зачувување на дивиот свет, зајакнување на заштитата на раните кариери во креирањето на меѓународните политики и развивање на вештини и мрежи на идните лидери за зачувување. Главно место пред и за време на 18-тото собирање на најголемата конзерваторска конвенција во светот, Конвенцијата за меѓународна трговија со загрозени видови на дива флора и фауна, ќе биде во Коломбо, Шри Ланка (20-28 мај 2019 година).

 

Y4WC има за цел целосно да се ангажира и да ги зајакне конзерваторите за зачувување на природата во процесот на CITES и да ја катализира новата генерација на лидери за зачувување на дивиот свет, посветени на ефективна политика и управување со дивиот свет. Заедно ќе придонесеме за долгорочно зачувување на дивиот свет низ целиот свет.

Програмата ќе одбере група млади конзерватори од различно потекло, на возраст меѓу 18 и 30 години, кои лично ќе присуствуваат на форумот и ќе вклучат и луѓе од пошироко преку онлајн форумско искуство. Постојат многу начини за зачувување и заштита на дивиот свет, само кажете нѝ што ве прави посветени на заштитата и конзервацијата на истиот!

Активностите за време на деветдневниот форум вклучуваат тимска екскурзија, вештини и капацитети за градење работилници, дебати и дискусии со експерти во областа и социјални настани за мрежно поврзување. Успешните кандидати ќе треба да покажат посветеност на дивиот свет, заштита на животната средина, и одржливи прашања за развој на заедницата за да го заземат своето место на форумот. Ќе треба да бидете подготвени да посветите време пред и по форумот за да се ангажирате околу пошироката онлајн заедница, да покажете како ќе го искористите она што ќе го научите и да придонесете за разновидноста на групното искуство.

Кој може да аплицира:

-       Бидете помеѓу 18 и 30 години на 19 мај 2019 година;

-       Бидете способни да се посветите на патувањата во Шри Ланка од 19 до 29 мај 2019 година;

-       Да бидете способни да разбирате и да зборувате англиски јазик (флуентноста не е потребна, меѓутоа, форумот ќе се одржува на англиски јазик и се очекува од учесниците да може да разберат);

-       Да бидете член на Y4WC: зачленувањето е бесплатно и трае само една минута;

Со пријавувањето, се согласувате дека Y4WC може да ви испрати информации за младинското движење во заштитата на дивиот свет, кампањите на Y4WC и повремениот билтен со додадени можности за вклучување.

Кандидатите од недоволно застапените и малцинските групи во конзервација се охрабруваат да аплицираат.

Трошоците за патување и учество се покриени од Y4WC.

Краен рок за пријавување: 31.10.2018 година.

Повеќе информации на следниот линк.

Leave a comment