Настани

УКЛО Тривиум: Ораторите ќе говорат за дигитална (р)eволуција

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на четириесетгодишниот јубилеј, на 19 април 2019 година, по четврт пат организира натпревар во ораторство, за студентите од сите единици на Универзитетот, на тема:40 години УКЛО:  Дигитална (р)еволуција“.

Повик за учесници „Избери ЕУ“

Патувањето во ЕУ е сосема поинакво за секој човек.

Денови на литературата 2019

Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности има чест да Ве покани на литературната манифестација „Денови на литературата“.

ЕФИС училиштето ги отвара вратите за љубопитни родители

Француското интернационално училиште ЕФИС од Скопје од 16 до 19 април ќе ги отвори своите врати за родителите што сакаат да присуствуваат на настава во градинката или во училиштето.